Прокурори влязоха в офиси в София, Добрич и Варна

Ровят офиси на заподозрени в данъчни престъпления

Прокурори влязоха в офиси в София, Добрич и Варна | StandartNews.com

Специализираната прокуратура, ДАНС и ГДНП започнаха действия по разследване на организирана престъпна група за данъчни престъпления - избягване установяването и плащането на ДДС в особено големи размери, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Действията са на територията на София, Добрич и Варна. Извършват се претърсвания и изземвания на документи в офиси на търговски дружества, жилища и автомобили. Провеждат се разпити на свидетели.

Свидетелят по делото срещу знаковия ексдепутат от ГЕРБ Живко Мартинов-Суджука срещу когото е насочена операцията на Прокуратурата, е Антон Проданов. Това разкриха пред БЛИЦ два независими един от друг източника.

Самият Проданов е много богат бизнесмен от Добрич. Собственик е на култовото чалга заведение в града "БИАД". Преди известно време е бил осъждан като лидер на престъпна група за данъчни престъпления. Предполага се, че е обслужвал местни червени велможи.

На път за Добрич е зам.-главният прокурор Иван Гешев, който лично ще проследи процесуално-следствените действия по случая, твърдят от БЛИЦ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай