Прокуратурата спипа подставено лице на Цв. Василев

Арестувана е 70-годишна сподвижничка на банкера-беглец, участвала във финансови машинации

Прокуратурата спипа подставено лице на Цв. Василев | StandartNews.com

Специализираната прокуратура нанесе тежък удар по организираната престъпна група, за която е обвинен банкерът-беглец Цветан Василев, съобщи БЛИЦ, като се позова на информация от два независими източника.

Преди часове полицията е арестувала 70-годишната Людмила Петрова, известна с прозвището Баба Люса, за която има данни, че е въртяла схемите на голяма част от свързаните фирми на мустакатия бос.

Същата дама е съдействала за множество финансови злоупотреби и паралелно с това се е опитвала да издейства чадър за благодетеля си пред данъчните власти.

Баба Люса е била част от ръководството на ТЦ ИМЕ - една от свързаните с Цветан Василев фирми, която е обект на разследване.

За нея има информация, че е захранвала със свежи кешови плащания Василев, който продължава да се къпе в разкоша на белградски хотел, вместо да е на подсъдимата скамейка на Специализирания наказателен съд.

Баба Люса е поредната от приближените на Цветан Василев подставени лица, които се озовават в ареста.

До момента Специализираната прокуратура е пресякла множество машинации, с които ортаците на банкера беглец пробват да разграбят активите на фалиралата пирамида КТБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай