Проговори изнудваният от Ральо Ралев бизнесмен

Ангелов подаде сигнал, че кметът на пловдивския район „Северен“ му е поискал подкуп от 60 000 лв.

Проговори изнудваният от Ральо Ралев бизнесмен | StandartNews.com

Здравко Ангелов, чието име изскочи като изнудвания от кмета на район „Северен“ в Пловдив Ральо Ралев проговори днес пред БНТ, но отказа да даде повече подробности за случая поне до края на разследването. Пред националната телевизия Ангелов заяви, че има какво да каже, но не иска да пречи на следствието.

Ангелов подаде сигнал, че кметът на пловдивския район „Северен“ му е поискал подкуп от 60 000 лв., а в края на миналата седмица Ралев бе арестуван по подозрение, че е настоявал за парите, за да издаде разрешение за строителството на нова жилищна кооперация.

„Цялата истина, всичко ще разкажа, но нека не пречим на прокуратурата и органите на реда да си свършат работата. Искам наистина да дам изявление, понеже нещата в района наистина бяха станали брутални и това, което излиза, си е самата истина“, каза Здравко Ангелов по телефона за БНТ.

Днес от Камарата на строителите в Пловдив съобщиха, че Ралев и администрацията му с месеци са бавели и строителните разрешения за изпълненията на програмата за саниране.

„След много опити да бъдат издадени от „Северен" се издадоха от голяма община. Това затрудни максимално изпълнението на санирането на тези блокове. Ами не намерих логична причина, освен това, че създавайки човек трудности, очаква да му почукат на вратата - примерно за преодоляването на тези трудности“, заяви Пламен Иванов, председател на Камарата на строителите в Пловдив.

Досега в Строителната камара няма постъпили сигнали за корупция в града. „Това е много интимно преживяване и никой не се хвали от добрите строители, че е участвал в подобна схема. За мен е извратено да плащаш, за да работиш“, категоричен бе Иванов.

Подалият сигнала срещу кмета предприемач Здравко Ангелов не е член на Камарата на строителите и фирмите му не са вписани в техните регистри. Ангелов бил почти непознат за бранша. Междувременно в район „Северен" започна подписка в защита на задържания Ральо Ралев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай