Пренасят тайно хормони на растежа

Медикаментът е открит от митничари на пункт "Капитан Андреево" в специално изграден тайник в автомобил с българска регистрация

Пренасят тайно хормони на растежа | StandartNews.com

63 опаковки с хормон на растежа на стойност близо 30 000 лева откриха митническите служители на МП "Капитан Андреево", съобщават от Агенция "Митници".

На 2 май 2019 г. около 16 часа на входящо трасе на МП "Капитан Андреево" пристига лек автомобил "Audi A 8" с българска регистрация, управляван от български гражданин, който пътувал сам. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение е установен специално изграден тайник, в който са открити 63 опаковки с медикамента "Humatrope" - хормон на растежа.

Недекларираните опаковки с медикамента и автомобилът, послужил като средство за извършване на нарушението, са задържани. На шофьора са съставени два акта по Закона за митниците - единият за опит да бъдат пренесени през държавната граница стоки без знанието и разрешението на митническите органи, а другият - за наличието на тайник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай