Прегазеният от фермер ром с 14 присъди (ОБНОВЕНА)

Проверавят дали фермерът Димитракис Пирилис не е прегазил крадеца два пъти

Прегазеният от фермер ром с 14 присъди (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

14 присъди има 30-годишният ром, който бе прегазен от фермера от кипърски произход Димитракис Пирилис в пловдивското село Болярино, след като се опитал да краде люцерна от нивата му. Това съобщи днес окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Фермер прегази крадец с пикап

Както "Стандарт" съобщи по-рано днес, към 1 през нощта в събота срещу неделя ромът П.Г. и двама негови авери се промъкнали в стопанството на Пирилис, за да крадат люцерна или животни. Носели са коса и други земеделски сечива. Кипърецът ги забелязал и ги подгонил с пикапа си. Крадците се разбягали в различни страни. Фермерът успял да настигне 30-годишния П. Г и го прегазил. По-късно мъжът издъхнал.
После Пирилис се опитал да открие другите двама крадци, обикаляйки с колата и включени дълги светлини, но не успял. Според един крадците кипърецът се върнал до лежащия на земята П.Г. и започнал да обикаля около него.
 
Съдебно-медицинската експертиза ще установява дали Пирилис е прегазил повторно апаша. Другите двама крадци също са рецидивисти - съответно с 2 и 9 присъди. Установено е, че убитият и един от съучастниците му са крали коне и крави от същия фермер. Тогава П.Г. е получил 7 г. затвор, а вторият - 4 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай