Пращат убиеца на Вики на психиатрична експертиза

Искането на Русенската окръжна прокуратура е с мотив да се изготви цялостна и пълна психиатрична експертиза на Северин, за да се установи състоянието му към момента на извършване на престъплението.

Пращат убиеца на Вики  на психиатрична експертиза | StandartNews.com

Северин Красимиров, който е обвинен в убийството на русенската журналистка Виктория Маринова ще бъде изпратен на психиатрична експертиза в клиниката на затвора в Ловеч.Това реши днес окръжният съд в Русе. Искането на Русенската окръжна прокуратура е с мотив да се изготви цялостна и пълна психиатрична експертиза на Северин, за да се установи състоянието му към момента на извършване на престъплението. Според окръжния прокурор Георги Георгиев, подобна процедура била „стандартна“ и се прилагала при всички тежки криминални престъпления. С оглед независимостта на експертизата обвинението е поискало тя да бъде извършена в псхиатричната клиника към затвора в Ловеч.
 Защитата на Красимиров не е възразила на искането на държавното обвинение и вероятно съдебното решение няма да бъде обжалване пред Великотърновския апелативен съд.
 Северин ще бъде преместен временно в затвора в Ловеч, където щял остане 30 дни, докато се извършва психиаттричната експертиза.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай