Полицията подгони нови вълни бежанци, има талибани

Групи бежанци са заловени край Царево и край Приморско в бургаско

Полицията подгони нови вълни бежанци, има талибани | StandartNews.com

Групи бежанци са заловени край Царево и край Приморско в бургаско. Незаконните мигранти атакували границата в петък вечер, съобщи Флагман.БГ, цитирайки свои източници.

35 сирийци са задържани в камион край Царево. Талибани са били зад волана. Други 10 бежанци пък са арестувани в района на Писменово.

Специализирана полицейска операция тези дни се проведе и на българо-турската граница съвместно от служители на Гранично полицейско управление - Елхово и на жандармерията.

В хода на действията те засекли лек автомобил „Опел Астра“, с чужда регистрация, в която имало пътници, отговарящи на рисковия профил. Автомобилът се движел с голяма скорост по главен път I-7 в посока към Ямбол. Предприети са няколко опита за спиране за проверка от патрули на Елхово, София и Ямбол. Водачът не се подчинил на нито едно от разпорежданията, поради което бил последван от автомобил на Гранична полиция, също подаващ му светлинни и звукови сигнали.

След кратко преследване опелът бил спрян в района на село Недялско, община Стралджа. При извършената проверка в него са установени осем чужденци, по техни данни граждани на Сирия. Задържан е и водачът на автомобила - също чужденец, без документи за самоличност, представящ се за гражданин на Либия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай