Полиция и жандармерия нахлуха в ромски

Разследват се куп престъпления - включително наркоразпространение и трафик на мигранти

Полиция и жандармерия нахлуха в ромски | StandartNews.com

Специализирана полицейска операция по разкриване на престъпления за държане и разпространение на наркотици, вещно укриване, акцизни стоки без бандерол и незаконна миграция започна тази сутрин и през целия ден в квартала с преобладаващо ромско население "Изток" в Кюстендил, съобщава БНР, като се позова на информация от  говорителя на ОДМВР-Кюстендил Катя Табачка. 

В операцията е включено и звено на жандармерията. На входните пътни артерии и на възловите места в квартала има полицейски автопатрули.

Акцията идва броени седмици, след като бе убит 35-годишният Валери Дъбов, който се опита да предотврати масово сбиване пред заведение в града. За убийството бе арестуван и обвинен 19-годишният Алекс Анков от ромския клан Гольовците

След престъплението няколко дни поред граждани на Кюстендил излизаха на мълчалив протестс искане за по-ефективен контрол над няколкото ромски фамилии в квартала, откъдето са повечето участвали в масовото сбиване.

Преди дни спецакция на полицията и прокуратурата удари клана на Гольовците и в столичния квартал "Орландовци".

Междувременно тежко раненият при мелето тартор на Гольовците Славчо Игов-Ице, който почти нямаше шанс да оживее, според първоначалните медицински прогнози, вече е в добро състояние и е изписан от "Пирогов", предава БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай