Полицаи засекли местонахождението на Зайков

Зайков изминавал по 20 км на ден, бягайки от преследващите го заради двете убийства в Костенец

Полицаи засекли местонахождението на Зайков | StandartNews.com

Не гражданин, а полицейски служители са засекли мястото, където се намира издирваният от три седмици и заподозрян за две убийства Стоян Зайков от Костенец. Това стана ясно рано тази сутрин от изявление пред медиите на старши комисар Николай Спасов – директор на ОДМВР-София.

Неговото движение е било установено чрез анализи и внимателен преглед на местата, където се тайно се е появявал.

„Той през цялото време се движеше от Горна Василица до Долна Баня, в Свети Спас, където има няколко разбити къщи. По безспорен начин сме доказали неговото присъствие“, посочи Спасов.

„От анализа, който направиха и движението му по време и място, съответно снощи, колеги, които обхождаха района, забелязаха лице, което отговаря на описанието на Зайков“, каза шефът на ОДМВР-София.

"Когато го заграждат - се чуват изстрели. Незабавно бяха сформирани екипи и са насочени към мястото, като е имало и от изстрели, които са били предупредителни. Спрямо Зайков не е употребявано оръжие или физическа сила. Раната му е в тялото - в торса", добави той.

Зайков изминавал по 20 км на ден, бягайки от преследващите го заради двете убийства в Костенец в средата на месеца. Спасов отговори на репортерски въпрос, че вероятно оръжието на Зайков е самоделно, а служителите на МВР не използват оръжие 12-и калибър (пушка), каквото е открито на мястото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай