Пиян протестър налетя на младеж. Но сбърка

Жертва на агресията е 27-годишният Мартин

Пиян протестър налетя на младеж. Но сбърка | StandartNews.com

42-годишен нападна младеж в пловдивския квартал „Каменица“. Грозните сцени се разиграли към 21 часа навръх националния празник 3-ти март. 

Жертва на агресията е 27-годишният Мартин, който разказа пред „Марица“ какво точно му се е случило. 

„Бях в колата си, търсих място да паркирам на ул. „Тодор Влайков“. Изведнъж непознат мъж изскочи отпред. Тръгна да върви срещу колата. Очаквах да спре, но това не се случи. Натиснах спирачката. Този започна да удря по колата. Излязох, попитах го дали всичко е наред. В този момент ми връхлетя с тукати и ми сцепи устната. Отдръпнах се, казах му, че не искам да се занимавам с него, помолих го да престане, да извикам полиция и да изчака.

С него беше и някакво момиче. Обадих се на 112. В същото време той започна да обижда, държеше нещо в ръцете си и тръгна срещу мен. Няколко пъти успях да отбия атаките му и да го съборя на земята, но той се изправя и продължава. Видимо бе неадекватен“, посочи Мартин. 

Момчето може да се защитава, тъй като тренира бойни спортове от 17-18 години, но смята, че агресията не е начин за решаване на проблеми

След като на място пристигнал полицейски патрулк, нападателят продължил с нападките както към Мартин, така и към служителите на реда. Ченгетата му сложили белезници и го отвели в районното. Там момичето, станало свидетел на грозните сцени, дало показания и потвърдило за безпричинната агресия. 

Пред съда пияният революционер казал, че много съжалява и че бил безпаметно пиян в нощта на нападението. 

Оказа се, че арестуваният е Анатолий С., на 42 години от Пловдив, стар познайник на полицията. Свързан е с дребна кражба в миналото, последно с използване на чужда банкова карта, заедно с още един мъж. Анатолий е и един от редовните участници в протестите в Пловдив срещу управляващите и срещу главния прокурор иван Гешев. 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай