Оставиха в ареста убилия съпругата си в Стара Загора

Съдът прецени, че са налице достатъчно данни, че Симеонов е извършил убийството, освен това имало реална опасност той да се укрие или извърши друго престъпление

Оставиха в ареста убилия съпругата си в Стара Загора | StandartNews.com

 Старозагорският окръжен съд остави за постоянно в ареста 65-годишния Митко Симеонов, който на 7 януари прободе смъртносно 40 години по-младата си съпруга Юлияна Йорданова. Съдът прецени, че са налице достатъчно данни, че Симеонов  е извършил убийството. Освен това имало реална опасност той да се укрие или извърши друго престъпление, поради което му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". 
 Основният мотив за убийството е ревност, стана ясно на днешното съдебно заседание. Трагедията се разиграва в следобедните часове на 7 януари в старозагорския квартал "Зора". След семеен скандал Митко Симеонов пробол смъртоносно с нож  в сърцето съпругата си, с която имат 8-месечна дъщеричка.
  Симеонов бе доведен в съдебната зала при изключителни мерки за сигурност - с белезници на ръцете и вериги на краката.  Служебно назначеният защитник на обвиняемия настоя за домашен арест като се позова на чистото съдебно минало на своя клиент, постоянен адрес и висше образование. Самият Симеонов също поиска от съда по-лека мярка, за да се погрижел за малкото си дете. Той щял да го настани при по-голямата си дъщеря, която е на 36 години. Невръстното детенцето на семейството засега е  настанено в социално жилище.
Симеонов отрече обвинението за умишлено убийство. „Бях нападнат с нож от съпругата ми и наръган в ребрата, след което се случи всичко“, твърди убиецът.
 Определението на  Старозагорския окръжен съд за постоянен арест на Симеонов може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд в Пловдив. 
Фото - stz24
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай