Още няма дело за връщането на Ветко и Маринела

Възможно е да научим за екстрадицията на Арабаджиеви ден преди самия полет

Още няма дело за връщането на Ветко и Маринела | StandartNews.com
  • Възможно е да научим за екстрадицията на Арабаджиеви ден преди самия полет

Днес испанските съдилища не насрочиха дело за гледане на мярката за неотклонение на задържаните Ветко и Маринела Арабаджиеви, въпреки че те са в ареста от 7 март и 72 часа вече са изтекли. Това съобщи бТВ.

Искането за задържане и за екстрадиция е отправено с европейска заповед от специализираната прокуратура до испанските власти.
Специалистите в Испания обясняват, че в тази ситуация испанският съд е длъжен да информира само българската спецпрокуратура за съдбата на емблематичното хотелиерско семейство.

ВИЖ ОЩЕ: Шопа: Ветко и Маринела се предадоха сами

Възможно било властите у нас да бъдат уведомени за екстрадиция ден, преди осъществяването й. Това може да стане и след един месец.

ВИЖ ОЩЕ: Закопчаха по пижами Ветко и Маринела

Екипът на bTV в Испания е изпратил запитване до всички съществуващи съдилища в региона, както и до Националния съд в Мадрид, но засега няма информация къде се намират задържаните.
До момента дело за гледане на мярката на семейството не е насрочено. Възможно е решението дали да останат в ареста да бъде взето и без те да присъстват в съдебната зала.

Властите в Испания много бавно решават всички дела. Когато има искане за екстрадиция, испанските власти никога не отказват екстрадиция, такава е практиката. Очакваме да разберем кога ще бъдат екстрадирани непосредствено преди самия полет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай