Оперираха намушканото от баща си дете

То се възстановява в отделението по детска хирургия на болница "Св.Анна" във Варна

Оперираха намушканото от баща си дете | StandartNews.com

Прободеното от баща си с нож в корема дете от Варна е без опасност за живота и в стабилно състояние. Детето е настанено в болница "Света Ана", направена му е операция и се възстановява в отделението по детска хирургия, съобщава bТV.

Инцидентът стана вчера в частен дом в квартал "Владиславово". Бащата на детето е наркозависим и посещава метадонова програма.

Все още от прокуратурата не е повдигнато обвинения на 42-годишния баща на детето. При задържането му мъжът е бил в неадекватно състояние, настанен е в психиатрична клиника. По думите на полицията той е опасен, както за себе си, така и за околните.

Разследването по случая продължава. Според държавното обвинение бащата и детето са живеели сами, а майката работи в чужбина.

От Агенцията за закрила на детето обявиха, че след като детето бъде изписано от лечебното заведение, то ще бъде настанено при роднини - баба и дядо по бащина линия, които са били в апартамента, когато се е случил инцидентът. По думите на институциите, възрастните хора са неглижирали психичното заболяване на своя син.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай