ОБЗОР: Арестуваха абитуриент с "Калашников" преди бала

ОБЗОР: Арестуваха абитуриент с "Калашников" преди бала | StandartNews.com

Абитуриент в Смолян беше зрелищно арестуван от маскирани спецполицаи пред съученици и родители на кръстовището пред училището, където отивал за изпращането преди бала. Акцията за задържането на 18-годишния Марин Николов от Професионалната гимназия по икономика била организирана след получен сигнал, че той притежава автомат "Калашников". На място бил изпратен екип от спецзвеното за бързи действия при местната дирекция на МВР.

Марин се появил пред училището, където изпращали абитурентите, с джип "Мерцедес" G-класа, който бил на негов приятел. При обиска в автомобила са открити газов пистолет, без документ за произход, и автомат, който се е оказал бутафорен, съобщиха от полицията. Арестът е станал пред очите на много ученици и родители, тъй като гимназията по икономика изпраща 69 абитуренти от три класа. Сред очевидците била и майка му. Младежът е задържан в полицията за изясняване на ситуацията.

"Марин завършва "Икономика и информационно осигуряване". Никога не е имал лоши прояви. Винаги е бил много патриотично настроен. Обличаше много често тениски с трикольора", каза пред marica.bg директорката Мария Мечкарска, която не видяла зрелищния арест, тъй като била в двора за предстоящото тържество. Марин е член е на патриотичния клуб "Родопски хайдути" и е гайдар. Работел като охрана в местна дискотека, но се смятал за кротко момче.

"Сигурно е искал да се изфука пред наборите, но но се получи играчка плачка", коментираха
случката ученици от гимназията по икономика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай