Обвинение на шофьора за ада край Лесово

Ще искат постоянно задържане под стража

Обвинение на шофьора за ада край Лесово | StandartNews.com

Прокуратурата задържа за 72 часа на шофьора на тира, участвал в смъртоносната катастрофа с пътнически микробус край Лесово, при която загинаха трима, а 11 пострадаха. На мъжа е повдигнато обвинение за катастрофата.

Днес прокуратурата в Ямбол удължи мярката за неотклонение на водача на  тежкотоварния камион с украинска регистрация на 72 часа. На 51-годишния молдовски гражданин Бекиян Октавиян е с повдигнато обвинение за предизвикване на пътно-транспортно произшествие, в резултат на което са починали повече от едно лица.

„Доказателствата, които са събрани към момента, категорично сочат, че товарният автомобил, който представлява пътен състав от ремарке и влекач, на практика е бил паркиран на пътното платно.

Към момента на пътно-транспортното произшествие е нямало причина този товарен състав да се намира на това място”, обясни наблюдаващият прокурор Милен Божидаров.

Вероятно заспиване на водача е причина машината да остане на платното и да бъде изпреварена от няколко товарни автомобила. Според закона за извършеното престъпление се предвижда от 5 до 20 години лишаване от свобода.

Във вторник прокуратурата ще поиска от съда постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай