Обрат! Внучето на Томов загинало от пушка

Задържаха бащата на съседското дете, с което загиналото момче си играло

Обрат! Внучето на Томов загинало от пушка | StandartNews.com

Нови шокиращи подробности от разследването за смъртта на 8-годишното внуче бе бившия депутат от БСП Тома Томов /партия „Рома”/ коренно променят обстоятелствата около трагедията. Смърт от огнестрелно оръжие – ловна пушка, е новата версия, по която криминалистите работят. Остава и хипотезата за пиратка. Това стана ясно след брифинг на прокуратурата в Мездра. В момента тече аутопсия и ще бъдат назначени няколко експертизи. След като те приключат, ще е ясна точната причина за смъртта на момченцето.

Оказа се, че трагедията се е случила не на улицата, какво гласяха първите информации, а в дома на съседско дете – приятел на починалото момче, което носи името на дядо си Тома. Задържан е бащата на съседчето. Ловната пушка е негова.

Работната версия е свързана с държане на огнестрелно оръжие не по надлежния ред, но не се изключва и версията за игра с пиротехническо средство.

Улицата, на която е намерено тялото на детето, все още е блокирана от полиция. Трупът е открит от жена в петък следобед. Пристигналия на място екип на "Спешна помощ" е успял единствено да констатира смъртта на момчето.

Детето ни бе намерено на улицата - без маратонки и по слипове. Вероятно е имало инцидент вътре в къщата на неговия приятел и след това е било изнесено навън, предположи по-рано днес баба му Олга. Тя каза пред Би Ти Ви, че съседка чула изстрел.

Около 16:30 ч. в петък детето било извикано от приятелчето си да си играят. След 30 минути жена съобщила на близките му, че го видяла да лежи на улицата, потънало в кръв, разказа Олга. И допълни, че другото дете се скрило в къщата, когато видяло близките на загиналия си приятел.

Двамата били приятелчета от детската градина. Но другото дете все му завиждаше, че имало хубави маратонки и хубава къща, което не е вярно, казва Олга. „Нямаме конфликти с хората. Детето ни беше много добро“, категорична бе Олга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай