Нашествие. Хванаха 25 мигранти край Вакарел

Те са били от Афгантистан

Нашествие. Хванаха 25 мигранти край Вакарел | StandartNews.com

25 мигранти от Афганистан бяха задържани тази сутрин на АМ Тракия близо до Вакарел. Мигрантите вероятно са били изоставени в района от трафиканти.

От МВР съобщиха пред „Хоризонт“, че мигрантите са били забелязани да се разхождат по АМ „Тракия“ около 9 часа сутринта. На място са изпратени екипи на областната дирекция на МВР в София.

Мигрантите са отведени в районното полицейско управление в Елин Пелин.

Пред полицаите те са съобщили, че са от Афганистан. Били са сами и вероятно са изоставени от трафиканти в района на магистралата. Тепърва ще се търсят преводачи, които да осъществят контакт с мъжете, сред тях има и непълнолетни.

„Само за последните 3 дни имаме 323 предотвратени опити за влизане на нелегални мигранти в България. Казвам го за моите опоненти това, защото към днешна дата имаме нулева допусната нелегална миграция.

Това е постигнато с огромни усилия на нашите славни граничари, за което им благодаря. Натискът е страховит, нападат отвсякъде - от Гърция и Турция. Нека тези, които утре ще правят служебно правителство, да имат едно наум“, предупреди Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай