Показаха колата, която летя с 277 км/ч по "Струма"

Специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими бе проведена по инициатива на TISPOL от 6 часа сутринта на 2 април до 6 часа сутринта на 3 април

Показаха колата, която летя с 277 км/ч по "Струма" | StandartNews.com

Общо 10 434 нарушения са установени в рамките наполицейската операция "24 часа контрол на скоростта", съобщават от МВР.

Специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими бе проведена по инициатива на TISPOL от 6 часа сутринта на 2 април до 6 часа сутринта на 3 април. Акцията бе осъществена на територията на всички държави-членки на европейската мрежа на службите на Пътна полиция.

В рамките на полицейските действия са установени общо 10 434 нарушения на максимално разрешената скорост за движение, със 154 автоматизирани технически средства и системи. Контролът се е извършвал на 608 места, като са участвали 279 служители.

Установените нарушения от стационарните технически средства са 282, от мобилните системи, с които са оборудване полицейските автомобили - 4900, а от стационарно-преносимите уреди за контрол на скоростта (триноги) - 5252. Констатирани са 50 нарушения на водачи на превозни средства, които са превишили с над 50 км/ч максимално разрешената скорост за движение в населено място.

Анализът на първоначалните данни сочи намаление на броя на пътните инциденти - на територията на страната са регистрирани 65 леки пътнотранспортни произшествия с материални щети и 15 - с ранени. При допълнителните проверки на МПС са установени 563 други нарушения на ЗДвП.

От МВР разпространиха и снимка на рекордьора от вчерашния ден, който е шофирал със скорост от 277 км/ч по магистрала "Струма". Оказа се, че въпросната скорост е постигната с автомобил "Ауди".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай