МВР дава подробности за акцията в НОИ-Силистра

Сред арестуваните е и бащата на певицата Тита

МВР дава подробности за акцията в НОИ-Силистра | StandartNews.com

Брифинг на МВР във връзка с вчерашната спецакция, при която беше задържан шефът на НОИ-Силистра Милен Пенчев (на снимката) ще се състои днес. До момента са арестувани над 10 души, а главният секретар на министерството съобщи, че разработката е стартирала отдавна.

Как е действала схемата? На желаещи да получат максимална пенсия били издавани  фалшиви документи за трудов стаж. Това им струвало 10 000 лв. Като гаранция за плащането им били прибирани дебитните карти, докато се натрупа дължимото.

Милен Пенчев е баща на певицата Тита. От 7 години е директор на НОИ в Силистра, а преди това е  бил  заместник-кмет по финансовите въпроси. В момента е и общински съветник. Пенчев е и бивш президент на местния футболен клуб „Доростол”.

Двама общински съветници от неговата група в местния парламент – „Социалисти и демократи” – Надежда Бобчева и Боян Димов, заявиха пред бТВ тази сутрин, че са изненадани от случилото се.

„Познавам Милен Пенчев от около 4 г., когато станахме общински съветници. Той е изключителен професионалист, близо 7 години е бил директор на НОИ, преди това заместник-кмет. Останах шокиран, когато разбрах вчера сутринта”, заяви Боян Димов.

„Г-н Пенчев е един от общинските съветници в нашия местен парламент, който има най-много мандати към момента, и дори беше отличен от Националното сдружение на общините за принос в местното самоуправление в България преди няколко години”, изтъкна Надежда Бобчева.

„Ние сме малък град и все щеше да има някаква градска легенда, която да се върти из пространството за схеми или далавери, така че не вярвам това да се е случило”, подчерта Боян Димов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай