Мистерия с бизнесмен, близък на Митьо Очите. Отвлечен ли е?

Спецотряд издирва Юмер Мехмед

Мистерия с бизнесмен, близък на Митьо Очите. Отвлечен ли е? | StandartNews.com

Голяма мистерия с бизнесмен, близък на Митьо Очите. Юмер Мехмед, който е добре познат в Бургаски регион, изчезна. Той е в неизвестност от 4 дни, съобщи „Флагман”.

Подала съм сигнал в Първо РУ-Бургас, надявам се все още да е жив, каза приятелката му Габриела Атанасова, с която Юмер живее от години. Именно тя разкрива, че мъжът липсва от 4 дни. Нейните подозрения са, че приятелят й е отвлечен и с него може да се е случило нещо много лошо.

С всеки час се намалят шансовете той да е жив, убедена е Габриела.

28-годишният Юмер е изчезнал на 4 август, сряда, около 15 ч. Той е ръководител на строителна бригада, която реализира обект на ул. „Иван Богоров“ в центъра на Бургас. Негови работници са чули как около 14:50 ч. в сряда той се уговаря с неизвестно за тях лице да се срещнат на намиращ се в близост до ул. „Иван Богоров“ паркинг. След това следите на Юмер се губят, разказва историята „Флагман”.

Габриела твърди, че около 16 ч. в същия ден му позвънила на мобилния телефон. Веднага обаждането било прието, но се чувал само шум и неясни звуци. Тя смята, че се е натиснало копче на телефона му. Юмер го носел в спортна чантичка. Минута по-късно отново позвънила, но след това никой вече не върнал обаждането.

„Това е много неестествено за Юмер. Ние се чуваме през 2 часа. Той винаги се прибира до 21 ч., а сутрин започва работа в 7 ч. В сряда обаче не си дойде вкъщи. Звънях около 100 пъти на телефона му. В четвъртък апаратът вече беше изключен, а в петък се чуваше сигнал, който мои приятели, работещи в А1 ми обясниха, че се пускал, когато картата на телефона е извадена от апарата. Съмнявам се, че е отвлечен. Може би го измъчват или е пребит. Подала съм сигнал в полицията в петък сутринта. Надявам се да го открият бързо в района на ул. „Иван Богоров“ има достатъчно видеокамери, които може би са засекли човека, с който се е срещал Юмер“, разказа подробно пред Флагман.БГ поболялата се от тревога Габриела.

Юмер Мехмед от 7 месеца е с променена мярка за неотклонение – „подписка“. След излизането му от ареста той ръководи бизнес в сферата на строителството. „Флагман” припомня, че Юмер е част от групата на Димитър Желязков-Очите, която според прокуратурата се е занимавала с разпространение на дрога, палежи и рекет.

Специализирана група е сформирана в Първо РУ Бургас за издирването на Юмер Мехмед, предаде малко по-късно „Флагман”. Сайтът съобщава, че са разпитани десетки лица, иззети са видеозаписи от градските камери по маршрута бул.“Сан Стефано“, бул.“Христо Ботев“ и ул.“Сливница“, както и от бул. „Демокрация“.  Кадрите се анализират внимателно, за да се проследи точния маршрут на Юмер.

28-годишният бизнесмен е провел над 20 разговора от сутринта до 15 часа следобед, няколко номера се повтарят и се проверяват собствениците им, както и движението по мобилни клетки.

Неговата фирма в момента ремонтира помещението на бившия магазин „Болеро“ на ул.“Иван Богоров“ 42 в Бургас. Пред сайта работници разказали това, което казали на полицията – чули шефа си да вдига телефона и да се разбира с някакъв мъж за среща. Не знаят с кого. Юмер го поканил на обекта, но лицето отсреща явно не приело. От дочутите думи станало ясно, че двамата се разбрали, че Юмер да отиде на паркинга зад сградата на ул."Иван Богоров" 42.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай