Малинов запознал „олигарха“ Малофеев с Цв. Василев

Председателят на "Русофили" е обиден, че го наричат шпионин

Малинов запознал „олигарха“ Малофеев с Цв. Василев | StandartNews.com

Квалификацията „шпионин” е обидна за мен в личен план, обяви председателят на движение „Русофили” Николай Малинов в интервю за бТВ.

Вчера прокуратурата го обвини, че изнасял информация за две руски организации срещу заплащане, които целели тайно проникване на руски интереси на територията на България.

В изказването на държавното обвинение бяха замесени иманата и на Леонид Решетников, соченият за олигарх Константин Малофеев, банкера Цветан Василев и оръжейния предприемач Емилиян Гебрев.

Малинов заяви, че се познава с Константин Малофеев от няколко години. „Ние сме единомишленици, по еднакъв начин разбираме как да се структурира нашият свят – ние се борим за традиционни ценности и многополюсен свят”, каза председателят на движение „Русофили” и допълни, че той лично не е получавал пари от руския бизнесмен.

Той обясни, че разследващите са дошли в дома му в 7 ч. сутринта в понеделник и се преобърнали къщата му. „Аз съм притеснен за моите съратница и другари, защото ние сме доста голям екип. Притеснен съм за децата и съпругата си, но тези неща отминават. Не искам да обвинявам никого”, каза още Малинов.

По думите му такива обвинения са повдигани за последно в страната ни през 1978 г. „Следвайки своята кауза и убеждения, аз напуснах БСП. Едно от обвиненията е защо съм имал намерение да правя партия. Аз не знам да имаш намерение да е подсъдно. Защо съм имал намерение да направя комплект от телевизии – идеята ми беше политематична и детска телевизия – аз се занимавам с телевизия от 20 г.”, посочи бившият политик.

Малинов посочи, че винаги е обявявал публично каузите, които подкрепя. „Това, че съм следял сделките, свързани с Цветан Василев – ами, да! Следя ги – тези, които купиха предприятията му – те трябва да бъдат преследвани. За намерение ли ме преследват?”, коментира председателят на движение „Русофили”.

Той призна, че е запознал банкера Цветан Василев с Константин Малофеев. „Това лошо ли е? Какви са техните отношения – не знам и не ме интересува. Поводът беше, че Цветан Василев беше оставен на улицата, с риск да загуби живота си и семейството си – помоли за връзка с влиятелни кръгове в Русия”, коментира Малинов.

Председателят на движение „Русофили” допълни, че се чувства обиден от поведението на Василев, защото общите им проекти пропаднали, след като банкерът се е отметнал.

„Девет месеца и половина аз не бях вписан като собственик на ТВ7, а всеки ден влизаха рекламни средства, те си управляваха и си правеха, каквото искат. Една чистачка не можех там да назнача, аз се отказах от проекта заради Цветан Василев”, обясни Малинов.

По думите на бившия политик, той се познава с Делян Пеевски, а с Цвета Василев го е запознал Сергей Станишев. „Делян Пеевски и Цветан Василев имаха кабинети един до друг – той му беше дясната ръка”, посочи Малинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай