Край: Братът на Рачков влиза в затвора

В съдебното заседание подсъдимият Петър призна вината си

Край: Братът на Рачков влиза в затвора | StandartNews.com

Окръжен съд – Бургас одобри постигнато споразумение между Окръжна прокуратура – Бургас, брата на известния комик Димитър Рачков - Петър и неговия защитник. На подсъдимият бе наложено наказание  от 1 година и 3 месеца "лишаване от свобода" при първоначален "строг" режим на изтърпяване и глоба в размер на 5 000 лв. Съдът приведе в изпълнение и наказание по друго дело на подсъдимия в размер на 1 година и 11 месеца, чието изпълнение е било отложено за изпитателен срок от 4 години.

Съгласно постигнатото днес в Окръжен съд – Бургас споразумение, Петър Рачков се призна за виновен в това, че на 15 август 2020 г., в  Бургас, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – метамфетамин и амфетамин, на обща стойност 40.29 лв.

В съдебното заседание подсъдимият призна вината си и се отказа от разглеждането на делото по общия ред.Окръжен съд – Бургас намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и на морала, поради което следва да бъде одобрено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай