Кипърецът сгазил крадец в Болярино остава в ареста

Прокурорите твърдят, че има опасност той да напусне страната

Кипърецът сгазил крадец в Болярино остава в ареста | StandartNews.com

Кипърският фермер Димитракис Пирилис, който прегази с товарен автомобил един от тримата роми, нахлули да крадат в имота му в село Болярино, остава в ареста. Това реши Пловдивският окръжен съд, предаде БНР.

По време на заседанието от държавното обвинение изтъкнаха, че има достатъчно доказателства за извършеното от фермера умишлено престъпление и подчертаха, че има опасност той да напусне страната.

Димитракис Пирилис каза пред съда, че през 17-те години, откакто се занимава със земеделие и животновъдство в района, набезите във фермата му са многократни, като само откраднатите крави са близо двеста. Той подчерта, че не се е чувствал защитен от полицията, където е подавал непрекъснато жалби, а и често чувал репликата "Пий една студена вода". Защитата му изтъкна, че той дава работа на много хора в региона, а в негова подкрепа има и подписка от жителите на селата Тюркмен, Гранит и Болярино.

Адвокатите на бизнесмена казаха, че не може да се говори за умишлено убийство. Съдът обаче се съобрази с доводите на прокуратурата и наложи на фермера най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Пловдивският районен съд пък наложи най-тежката мярка "задържане под стража" спрямо двамата мъже, обвинени за кражба във имота на кипърския бизнесмен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай