Хванаха малките бегълци от врачанския затвор

Полицаите ги спипали в слънчогледова нива

Хванаха малките бегълци от врачанския затвор | StandartNews.com
  • Полицаите ги спипали в слънчогледова нива

Тримата бегълци, които тази нощ се измъкнаха от поправителния дом край врачанския затвор, са били задържани. Това потвърди източник от мястото за лишаване от свобода, предаде Конкурент.бг. Според онлайн изданието непълнолетните бандити  са били хванати в слънчогледова нива край Бяла Слатина.

Преди да бъдат закопчани обаче тримата невръстни престъпници си устроили истинска гонка с преследвачите. Те откраднали такси от Враца, но претърпели катастрофа на остър завой край село Баница и изоставили колата в крайпътната канавка.

Случайни минувачи се обадили на полицията и след последвалата хайка, тримата бегълци били арестувани.

Вероятно няколкото часа на свобода ще им струват увеличение с година или повече на присъдите.

Тримата младежи са избягали тази нощ от поправителния дом за непълнолетни, който е част от врачанския затвор и е от открит тип. Отсъствието на двама 18-годишни и един 17-годишен осъден било установено на сутрешната проверка в 7 часа.

Веднага е обявена тревога и е мобилизиран целият наличен състав на затвора. Тримата бегълци се качили на покрива на помещението и прескочили триметровата ограда и се спуснали по висок бор, който е непосредствено до телените прегради.

Бегълците не са местни, а от други части на България. Шеф на охраната по това време бил командирът на отделение Красимир Кунчев, който носи пълната отговорност за бягството.

На този етап се установява как младежите са неутрализирали охранителната система и въпреки изграденото видеонаблюдение, никой от надзирателите не е видял случващото се през нощта.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай