Ветко и Маринела закопчани в Барселона (ДОПЪЛНЕНА)

Арабаджиеви се криели в имението на Жоро Шопа

Ветко и Маринела закопчани в Барселона (ДОПЪЛНЕНА) | StandartNews.com

Ветко и Маринела Арабаджиева са арестувани в Барселона в имението на техен семеен приятел, съобщи Блиц. Новината бе потвърдена от МВР. Двамата са били задържани в дома на Георги Семерджиев - Жоро Шопа, който също е арестуван. Срещу фамилия Арабаджиеви са повдигнати задочни обвинения за данъчни престъпления в особено големи размери. Очаква се те да бъдат екстрадирани в България.

Ветко и Маринела Арабаджиеви са установени днес в 08.45 часа в жилище, което се ползва от български гражданин, намиращо се в Кабрер дел Мар в близост до Барселона, съобщи на специален брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Тази година прокуратурата обяви че продължава на Арабаджиеви, които са обвинени задочно от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления“ каза Аранудова и припомни, че за тях е издадена европейска заповед за арест, тъй като към момента на повдигането на обвиненията са били извън страната. До тази сутрин лицата бяха в международно издирване но за радост на прокуратурата са установени днес в 08.45 часа в жилище, което се ползва от български гражданин, намиращо се в Кабрера де Мар в близост до Барселона“.

Жилището, в което са установени семейство Арабаджиеви, се е използвало от българския гражданин Георги Семерджиев, каза още говорителката на главния прокурор.

„Освен, че е задействала европейска заповед за арест на семейство Арабаджиеви, Специализираната прокуратура издаде и европейска заповед за разследване. В рамките на разследването са получени доказателства за това, че най-вероятно семейство Арабаджиеви се укрива в жилище в близост до Барселона, което се ползва от българския гражданин Георги Семерджиев. Поради което колегите от Специализираната прокуратура поискаха чрез тази европейска заповед за разследване извършване на претърсване на жилището, използвано от този български гражданин“, уточни прокурор Арнаудова.

„Прокуратурата днес беше уведомена за това, че испанските власти в изпълнение на българската европейска заповед за разследване са предприели действия. Тази сутрин два екипи от испанските съдебни власти са предприели действия по навлизане в този имот на две различни основания. Едното е искане за задържане на българския гражданин Семерджиев от швейцарските власти. Вторият екип е предприел действията, поискани от българската прокуратура по претърсване на имота. На практика с влизането на екипите в този имот са установени на място лицата, които ние издирваме с европейска заповед за арест, тя е била задействана и лицата са задържания и по нея“, обясни още тя.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай