Къде в София крадците обират най-много жилища?

Най-много обири на жилища в столицата стават в районите на Младост и Студентски град

Къде в София крадците обират най-много жилища? | StandartNews.com

Най-много обири на жилища в столицата стават в районите на Младост и Студентски град, където само от началото на годината са регистрирани повече от 400 взломни кражби, съобщава "Телеграф".

Конкуренция с 66 случая по-малко им правят Слатина и Изгрев, които са под охрана на Първо РПУ.

Хората пропищяват най-вече от домовите крадци. Затова и взломните кражби са най-голям брой. Първи сред деветте района по извършване на този вид престъпление е Седмо РПУ (в Студентски град).

"Населението на Младост и Студентски град е в пъти по-голямо от това на други квартали. Тук има повече автомобили, повече жилищни сгради, респективно и повече възможности за извършване на престъпления. Знаете, че по-младите хора разполагат с повече и по-нова техника, телефони, лаптопи. Освен това районът е близо до "Цариградско шосе" и Околовръстното. по което става по-бързото оттегляне", споделя шефката на Седмо РПУ Ани Петрова.

Хората от по-богатите квартали на столицата, като Красно село, Борово и др. също са потърпевши от краджи, но се нареждат на трето място по взломни кражби с 346 случая.

За последните 10 месеца в района на Шесто РПУ са откраднати 161 коли, имало е и 29 палежа, сочат данните на МВР.

"Една от причините е, че под наша територия живеят най-състоятелните хора в столицата, тук са и южните квартали на София, където има големи и скъпи къщи и вили, което от своя страна предизвиква апетитит на престъпниците", коментира началникът на Седмо РПУ Милчо Милчов.

Най-спокойно районно в столицата, що се отнася до битовата престъпност, е Осмо РПУ. Една от основните причини за това е, че там няма луксозни имоти, които да изкушават вандалите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай