Камион смачка кола край Кресна и се обърна

Заради мократа и хлъзгава настилка вчера в района станаха две катастрофи

Камион смачка кола край Кресна и се обърна | StandartNews.com

Камион и лек автомобил се удариха челно преди минути в района на гара "Пейо Яворов" край Кресна, след което камионът се е преобърнал, а колата е със силно смачкана предница.

Инцидентът е станал около 10:15 часа сутринта във вторник, когато на около 500 метра след ЖП гара "Яворов“ в посока Кресна товарен автомобил удря лека кола.

Вследствие на удара камионът се обръща на една страна. Леко пострадал е шофьорът на лекия автомобил, който е получил наранявания при отварянето на въздушната възглавница на колата. Той е откаран в МБАЛ-Благоевград с гръдна травма, но без опасност за живота.

Вътрешният министър Младен Маринов е бил сред първите на мястото на катастрофата на път към границата с Гърция. Той е спрял, за да попита има ли нужда от помощ.

Движението в района е затруднено, товарните автомобили изчакват отварянето на пътя на място, а леките коли се пропускат на етапи.

Вчера само за минути в района станаха две катастрофи, като причината е мократа и хлъзгава пътна настилка и несъобразената скорост. В понеделник на същото място на главния път Е-79 при идентична катастрофа между товарен автомобил и лека кола пострада 67-годишен мъж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай