Калина убита заради получен SMS

Васил правил опит за самоубийство при предишна раздяла

Калина убита заради получен SMS | StandartNews.com

Получен CMC e станал повод за фаталния скандал, завършил с убийството на 25-годишната Калина от столичния квартал "Банишора" , извършено от нейния приятел Васил. Той е настоял да го прочете, но момичето отказало. Последвал изблик на ярост, завършил с брутален побой и удушаването на Калина.

Това стана ясно по време на извънредния брифинг на прокуратурата и СДВР по случая. В последните дни отношенията между Калина и Васил са се изострили и двамата често са се карали, сочат свидетелските показания.

Категоричният мотив за убийството е ревност, защото Васил вече е бил зарязван от своя предишна приятелка. Това се е случило, докато той е бил в Дания. Младежът изпаднал тогава в тежка депресия и дори направил опит за самоубийство, след което е бил при психолог.

 Най-шокиращото е, че убийството е извършено още на 15 януари и Васил е престоял с трупа в апартамента с часове. За престъплението стана ясно на следващия ден, когато полицията влезе в жилището, разбивайки вратата.

По думите на градския прокурор Емилия Русинова, според свидетелски показания през последните дни е имало няколко недоразумения между двамата и вероятно Калина е поискала да прекратят отношенията си. 

"Вчера между 17 и 18.30 ч. младият мъж, извършител на убийството, се е свързал с баща си и с негови приятели по телефона със смс-си и от тях е станало ясно на всички тях, че жертвата е убита, намира се в апартамента и извършителят на деянието е предприел действия, целящи неговото нараняване и по-скоро причиняване на смърт, като е казал, че си е прерязал вените и кръвта тече. Сигналът е получен в МВР и от баща му и от негова приятелка", обясни Емилия Русинова.

На място веднага са изпратени екипи на Спешна помощ, полицията и пожарната, които са срязали входната врата на апартамента, за да влязат, тъй като е била заключена.

Калина е намерена на дивана в хола гола, дрехите са били разхвърлени, а в жилището са намерени празни бутилки от алкохол и безалкохолни. Васил е бил в съседната стая, лежал на леглото и е бил гол до кръста. Той се е опитал да се самоубие с газов пистолет.

Директорът на СДВР комисар Георги Хаджиев допълни, че най-вероятният мотив за убийството е ревност.

"Конкретният повод за ревността, е че тя е получила смс, докато са били вкъщи, с който той е искал да се запознае. Отказано му е и след това вече фактическата обстановка предстои да се изяснява", коментира той. По думите му до момента не са постъпвали данни за домашно насилие спрямо жертвата.

Комисар Хаджиев каза още, че убиецът е напълно адекватен и няма сериозни наранявания, но не си спомня как е убил приятелката си. Според шефа на столичната полиция убийството е било извършено спонтанно.

"Бащата на извършителя споменава, че преди около 5 години при раздяла с приятелката си, отново е правил опити да се самоубива. Аз си го обяснявам, че става дума за един лабилен човек", каза още директорът на СДВР.

Русинова отново се позова на свидетелски показания, според които 23-годишният Васил бил е много емоционален и доста разстроен, след трагичен инцидент, който се е случил в семейството му преди няколко месеца.

Младият мъж вече е изписан от "Пирогов" и е отведен за разпит. Повдигнато му е обвинение в убийство и той ще остане в ареста за 72 часа, след което прокуратурата ще поиска от съда налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

По делото са назначени множество експертизи, предстои да се установи дали има употребявани наркотични вещества.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай