Иззеха биткойни за 5 млн.

Антимафиотите и спецпрокуратурата разбиха банда за незаконна криптовалута

Иззеха биткойни за 5 млн. | StandartNews.com

Банда за незаконно придобиване на криптовалута разбиха Специализираната прокуратура и ГДБОП. Хваната криптовалута е за около $ 3 млн. r.r близо 5 млн. лева. Тя е "иззета" при извършените претърсвания на компютри, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Разследването е образувано в края на юни.
Двама от обвинените са задържани за постоянно в ареста. На третия участник наблюдаващият делото прокурор е определил "парична гаранция" в размер на 50 000 лева.

Групата е разбира, след като на 22 ноември са били иззети ползваните от хакерите компютри и флашпамети, хардуерни портфейли, тефтери с данни за множество акаунти на съществуващи и несъществуващи физически лица, които са били използвани в незаконната схема за придобиване на криптовалута. Престъпната група се занимавала и с компютърни измами.

Хакерите използвали иновативни механизми, специализирани софтуери. Те имали отлични  познания в областта на търговията с криптовалута. Разследващите са иззели и кола на стойност 60 000 лв., купена с пари от престъпната дейност.

Антимафиотите открили и множество цифрови комбинации - кодове за достъп до конкретни платформи, предлагащи услуги за съхранение и придобиване на криптовалута, както и за достъп до хардуерни портфейли - места за съхранение на криптовалута.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай