Издирват в гората убиеца от Костенец, 2 месеца преследвал Милена

Имаше шесто чувство, че я дебне, заяви сестрата на жертвата

Издирват в  гората убиеца от Костенец,  2 месеца преследвал Милена | StandartNews.com

Полицаи и балети от Специализирания отряд за борба с тероризма издирват от сутринта в петък 43-годишния бивш затворник Стоян Георгиев Зайков-Чано за убийството на фризьорката от Костенец Милена Шишкова, с която живеел на семейни начала преди да се скарат и разделят. 38-годишната жена е намерена около 8 часа сутринта с огнестрелни рани по главата. Убита е с два куршума от пистолет от упор. Нейната сестра Славяна Шишкова е отишла да я търси, тъй като тя не отговаряла на телефона си. В дома й обаче попаднала на кървави следи и веднага подала сигнал в полицията.

При разпитите Славяна обяснила, че не става дума за любовен триъгълник, а Стоян постоянно преследвал и тормозел сестра й.

"Милена беше едно много работливо момиче, беше известна фризьорка, припечелваше и като погребална агентка. Не е имала връзка с друг мъж, това са пълни глупости. Със Стоян са разделени от два месеца, но той постоянно е тормоше пак да се съберат. Искаше я, но той не беше за нея. Преди няколко дни ми каза, че се страхува, защото той я дебне. Каза, че е влизал в къщата й. Дори сподели, че има шесто чувство, че той я причаква", разказа Славяна за сестра си.

Според сина на убитата фризьорка Стивън Милена и Стоян се скарали жестоко предния ден. Двамата няколко пъти се разделяли и пак се събирали, но сега отново живеели отделно. Излежавалият присъда за кражби Зайков е в неизвестност от четвъртък вечерта в 20:00 ч. Тогава е излязъл от къщата на дядо си, където живее, и не се е прибирал, съобщи старши комисар Николай Спасов, началник на ОД МВР - София..

Полицаи са блокирали Костенец и проверяват всички възможни места, където може да се укрива Зайков. Той е с няколко криминални регистрации за кражби и увреждане на чуждо имущество, лежал е и в затвора.Повечето жители на квартала описват Зайков като апаш, от когото е пропищял целият град.

"Търсили сме на всички евентуални места, за които знаем, че може да се укрива. Продължаваме да търсим", каза още Спасов. Старши комисарят отправи апел към гражданите да съдействат на МВР, ако видят заподозрения. Възможно е в издирването да се включи и хеликоптер. Предполага се, че Зайков е въоръжен, затова е повикан и екипът на СОБТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай