Издирват 19-годишен ром от Гольовците за убийството в Кюстендил

Причината е много пиене, а не етнически конфликт, твърдят от МВР

Издирват 19-годишен ром от Гольовците за убийството в Кюстендил | StandartNews.com

Причината за сбиването пред заведение в Кюстендил, което завърши с един убит и петима ранени, не е етническо напрежение, а голямо количество употребен алкохол. Това обявиха на специален брифинг от полицията и прокуратурата заради растящото напрежение в областния град.

"Не говорим за напрежение между етносите, случаят е битов в следствие на голямо количество употребен алкохол”, категоричен беше комисар Елиан Стамболийски, директор на Областната дирекция на МВР в Кюстендил.

Човекът, нанесъл смъртоносния удар, все още не е задържан и се издирва. „Установен е, знаем кой е и от свидетелски показания, и от видеозаписи, предстои задържането му. Той е от ромски произход  и е криминално проявен, с 3 криминални прояви, 2 от които са за телесни повреди”, каза Стамболийски. По думите му става въпрос за 19-годишен младеж. 

От петимата ранени един е с тежка черепно-мозъчна травма и е транспортиран днес в неврохирургията на „Пирогов”. Останалите ранени са с по-леки порезни наранявания и са в болницата в Кюстендил. По случая е започнато досъдебно производство.

„Причината за сбиването пред заведение в Кюстендил е употребата на алкохол от един от участниците в конфликта. Не можем да говорим за възникнало напрежение в резултат на етнически въпроси”, каза и окръжният прокурор Камелия Стефанова. Към момента са задържани 8 души. Изясняват се всички участници в сбиването. Сред тях има и криминално проявени. Задържаните, както и лицата в болница, са и от български, и от ромски произход. Убитият няма криминални регистрации.

Ще бъдат прегледани записи от камери, полицията разполага и със свидетелски показания. Заведението също ще бъде проверено прецизно, увериха от МВР. По думите на директора на областната полиция в ромския квартал няма блокада. По-засиленото полицейско присъствие е заради издирването на участника в сбиването.

Според неофи;иална информация групата роми предизвикала мелето са от известния клан на Гольовците. Те са се опитали да влязат в дискотеката видимо почерпени и това е довело до сблъсък с охраната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай