Избягала жена и отровен кон вбесили Петър от Трапоклово

Между двете жертви на самоубиеца не е имало любовна връзка, обявиха от полицията

Избягала жена и отровен кон вбесили Петър от Трапоклово | StandartNews.com

Защо Петър Маринов от Трапоклово е тръгнал да убива бившата си жена и своя съсед? Това се чудят съселяните му и разследващите криминалисти, докато лекарите се борят за живота на простреляните с ловна пушка  Радост Куртева и Любен Димов. Със същото оръжие е сложил край на живота си в дома си 64-годишният Маринов. Той е бил шофьор на товарен камион към винпрома в Карнобат. На тази работа бил нает преди 3-4 години. От няколко години живеел с по-младата с 20 години Радост, след като първата му съпруга починала и той останал вдовец. Имал син и се радвал на внуче.

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Сливен се води досъдебно произвдоство за два опита за убийство и последвало самоубийство на извършителя, съобщиха на брифинг в Сливен окръжният прокурор на града Пламен Стефанов и директорът на ОД на МВР старши-комисар Димитър Величков. Те бяха категорични, че между двете жертви на престъплението няма връзка. Това обори версията, че Маринов може да е заподозрял, че 58-годишният Димов може да върти любов с 44-годишната Радост.

Днешната трагедия е започнала и приключила за броени минути. Най-напред в 09:41 ч. е подаден сигнал на тел. 112 за простреляна жена в заведение на Петолъчката край Сливен. Малко по-късно е съобщено за прострелян мъж в сливенското село Трапоклово, а няколко минути след това и за самоубил се мъж в същото село.

Сутринта Маринов отишъл със собствения си автомобил на Петолъчката в заведение, където работела Радост Куртева, с която доскоро той живеел на семейни начела. Петър извадил от колата си заредена ловна пушка надцевка – "Ижовка", и веднага прострелял с нея жертвата си.

След това се качил на колата си и отпрашил за Трапоклово. Там влязъл в двора на 58-годишния си съсед Любен Димов и го прострелял със същата пушка. След това отишъл в собствения си двор, където се самоубил отново с ловната си пушка. Използваните сачми били номер 9, казаха разследващите.

Състоянието на простреляните Радост и Любен е много тежко, те са оперирани по спешност в Сливенската болница. Но лекарите не дават гаранция за живота им.

Маринов и  Радост се скарали и около Великден  жената се прибрала в родния си град Стралджа. На 6 май около 20:00 ч. тя подала сигнал в полицията в Стралджа, че Петър е в града и я притеснява. Пристигналите на място полицаи обаче не го открили, а жената не подала писмена жалба срещу него. Днес, когато мъжът е прострелял жената, практически те са били разделени. За разследващите все още е загадка дали мотивът за престъплението е емоционален или имуществен.

Съседът Любен Димов пък имал стара вражда с Маринов. Поводът бил отровен кон на Петър, за който той хвърлил вината върху комшията. Местните хора обаче не вярват, че историята с отровеното животно може да е причина за кървавата разплата. „Нямам коментар. Мога да кажа само, че в момента оперират двамата пострадали“, лаконично заяви кметът на Трапоклово Кирил Киров.

Маринов притежал законна ловна пушка, но от 10 г. не бил излизал на лов. Неотдавна дори от полицията го проверили като авджия и тогава той казал, че от много работа няма време да ходи на лов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай