И майката на Банев с обвинение, прала пари и крила данъци

Като член на престъпна група е разследвана за данъчни престъпления и пране на пари

И майката на Банев с обвинение, прала пари и крила данъци | StandartNews.com

Майката на бизнесмена Николай Банев - Мария също ще бъде обвинена като член на престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев, след като днес Евгения и Николай Баневи пристигнаха с белезници от Франция. Заради напредналата възраст на Мария Банева наблюдаващите разследването прокурори най-вероятно ще я пуснат срещу парична гаранция и няма да искат от съда постоянния ѝ арест, обясни Гешев. Според него 77-годишната жена участвала в управлението на много фирми от холдинга на сина й и се е разпореждала с пари. За последно Мария Банева беше спомената в медиите през юли, когато предизвика катастрофа в Харманли, при която пострада 19-годишен шофьор на кола. Ааудито на майката на бизнесмена не спряло на знак "Стоп" и блъснало фолсквагена на ранения младеж.  .

Николай Банев, който ще кара именния си ден в килията, е подведен под отговорност за лидер на престъпна група, която източила 4 предприятия и им нанесла щети за над 90 милиона лева. Той ще получи обвинение и за пране на над 1 милиард лева, обясни Гешев.

Евгения Банева също е обвинена за член на престъпна група, която е помагала в източването на предприятията. По-интересното е, че в дома им в квартал "Бояна" съпрузите държали незаконно около 100 патрона, за които нямало разрешително.  Възможно е да бъдат повдигнати обвинения и на съучастници на фамилия Баневи за престъпленията, за които те се разследват. 

"Проверяваме абсолютно всички документи и доказателства. Имало е сигнали на ниво районни прокуратури, от работници на Баневи, че са били бити, заплашвани, оставяни са им карамфили пред домовете. Разследваме всичко. Тази група е действала 13 години. Извършен е огромен мащаб от престъпни дейности и в момента не мога да видим точна бройка. Работим изключително много и проверяваме всичко", похвали се Гешев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай