Гешев: Екстрадират Арабаджиеви до 15 дни

В средата на месец януари изготвихме европейска заповед за разследване до испанските власти, разкри Гешев

Гешев: Екстрадират Арабаджиеви до 15 дни | StandartNews.com

До 15 дни Ветко и Маринела Арабаджиеви трябва да бъдат екстрадирани. Това съобщи в "Здравей, България" заместник-главният прокурор Иван Гешев. 

ВИЖ ОЩЕ: Закопчаха по пижами Ветко и Маринела

"В средата на месец януари изготвихме европейска заповед за разследване до испанските власти. С нея поискахме обиск и разследване на въпросния имот. Изискахме и личен обиск на лицето Георги Семерджиев и ако в имота се намират Ветко и Маринела Арабаджиеви да им бъдат извършени лични обиски и на тях. Имахме информация, че се укриват във Франция. Изпратихме европейска заповед за арест до компетентните власти, но там не са открити. Не е ясно колко време са се укривали в тази къща. Вероятно от напускането им от Франция. Георги Семерджиев се издирва със заповед за арест от швейцарските власти по обвинение за трафик на наркотици в особено големи размери. Затова е задържан заедно с тях", обясни още Гешев.

Той допълни, че срещу Семерджиев имало опит за покушение, но към момента няма задържан за деянието. Заместник-главният прокурор информира още, че Арабаджиеви не са се съпротивлявали при задържането им. "Може би още днес ще бъде преведена европейската заповед за арест и до 15 дни може да бъдат екстрадирани. Ако няма съгласие предстои дело на две съдебни инстанции", коментира Гешев.

Той разкри и последните подробности за акцията в квартал "Орландовци: "Ако не са привлечени като обвиняеми ще бъдат обвинени 14 души с един водач - Коце Белия.  В този район на София е криминален авторитет. Обвинен за рязане на мантинели, тежки грабежи – на поща, разпространение на наркотици, гробищна мафия и други. 90% от задържаните в акцията са от клана "Гольовци". И двамата задържани полицаи ще бъдат привлечени като обвиняеми. У единия от тях е открито известно количество наркотици. Те са дългогодишни служители на „Охранителна полиция”. Единият е уволняван, другия е в процес на освобождение", заключи заместникът на главния обвинител на страната. А двамата задържани служители на реда са получавали пари за осигуряване на "чадър". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай