Джамбазки: Химическа кастрация за убиеца на Кристи

Търсят с хеликоптер 21-годишният бивш затворник Мартин Трифонов

Джамбазки: Химическа кастрация за убиеца на Кристи | StandartNews.com
  • Търсят с хеликоптер 21-годишният бивш затворник Мартин Трифонов

Химическа кастрация за убиеца на 7-годишната Криси в сливенското село Сотиря, поиска евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

ВИЖ ОЩЕ: Хванаха убиеца на Кристи

"Преди години ВМРО предлагахме смъртно наказание за такива деяния. Аз и сега съм на това мнение. Най-малкото - доживотен затвор без замяна и химическа кастрация", написа политикът във фейсбук.

21-годишният бивш затворник Мартин Трифонов е издирван от полицията за жестокото убийство на Криси. Детето е било изнасилено и пребито до смърт, твърдят местните жители. Момиченцето е намерено в края на селото, на метри от дома си, в изключително тежко състояние около 15 ч. в четвъртък. Откарано е в болница, но медиците не успели да спасят живота му заради тежките черепно-мозъчни травми.

ВИЖ ОЩЕ: Малко дете изнасилено и убито в сливенско село

Издирваният Трифонов и друг път е посягал на деца, разказват още съселяните му. Заплашвал малчугани с палки и ножове. Вчера той изтрил профила си във Фейсбук, след което е изчезнал.

Кметът на селото Димчо Георгиев заяви, че той не живее там, а в близката вилна зона и идва да си пазарува. Вчера следобед той видял момиченцето пред местните магазин и заведение, където пиел ракия. То пък дошло да си купи сладолед.

"Детето е от нормално семейство, ходеше на детска градина тук, с моята дъщеря бяха в една група, трагедия е голяма за всички в селото. Успях да си кажа няколко приказки с дядото, но те всички са разбити. За жалост има хора, които не мислят и това е резултатът", каза още кметът пред Нова телевизия.

Момиченцето живеело с баба си и дядо си, тъй като майката работи на морето, разказват още жители на Сотиря.

Според хората Мартин е лежал в затвора за кражби. Свързват името му и с фатален инцидент, станал преди година, съобщи glasbg. Мартин минавал покрай една от къщите във вилната зона, когато го подгонили кучетата пазачи, живещи в двора й. Собственикът на имота се намесил и опитал да укроти животните. Те обаче се нахвърлили върху стопанина си и го нахапали до смърт.

В момента Сотиря е блокирано от полиция. Над района кръжи хеликоптер. Пристигнали са и криминалисти от София. Мобилизирани са военни и пожарникари. Пуснати са и следови кучета.

Предполага се, че Мартин се укрива в гората, за която местните казват, че е изключително гъста и трудно проходима. Издирването му продължи през цялата нощ и продължава и сега. В акцията участват повече от 40 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай