Днес си прибираме Митьо Очите от Турция

Очаква се в рамките на деня Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, да бъде екстрадиран в България...

Днес си прибираме Митьо Очите от Турция | StandartNews.com

Очаква се в рамките на деня Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, да бъде екстрадиран в България.

В сряда говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че турските съдебни власти са уважили искането на главния прокурор за екстрадиция на Димитър Желязков и се очаква това да стане в петък. Арнаудова обясни, че фактическото предаване ще бъде осъществено в полицейски участък на летище „Ататюрк“ в Истанбул в съответствие с предложения от ГД „Охрана“ при Министерство на правосъдието на България план, който е одобрен и от турското министерство на правосъдието.

„В изпълнение на този план трима служители на ГД „Охрана“ ще приемат задържания Желязков и ще го конвоират до България с полет, пристигащ на летище София в същия ден“, уточни Румяна Арнаудова.

В четвъртък зам.-главният прокурор Иван Гешев заяви, че разследването за Димитър Желязков-Очите е пред приключване. „Това, което предстои, е предявяване на окончателни обвинения на всички лица, които са привлечени към наказателна отговорност, по това дело и предявяване на делото. Тоест запознаване с материалите по делото от обвиняемите и защитниците“, уточни зам.-главният прокурор. По думите му прокуратурата ще направи всичко възможно, в рамките на законовите правомощия в НПК, максимално бързо делото да бъде внесено в съда, за което има всички необходими предпоставки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай