Дългове довели до двойното убийство

Полицията в Пловдив задържа убиеца

Дългове довели до  двойното убийство | StandartNews.com

Скандали и финансови неудачи в бизнеса вероятно са станали причина за кървавото двойно убийство, което разтресе Пловдив днес следобед.

45-годишният съдружник във фирмата "Си енд джи вендинг" Йордан Таков изпразни цял пълнител от „Макаров“ по съдружника си и първи братовчед Христо Ботев (32 г.) и 52-годишният му баща Васил Ботев, съобщи лупа бг.

Според източници на БЛИЦ фирмата е за рециклиране на кафеавтомати. Във фирмата на Йордан и Христо има и трети съдружник – Иван Нейчев. Много вероятно е той да е свидетел на убийството и вече е дал показания в полицията.

Йордан, Христо и Иван са съдружници в още една фирма – „Сити груп БГ 1“. В нея убитият Христо Ботев е бил с наложен запор от НАП през 2017 г. и е даден на съдия-изпълнител, но през март 2019 г. задълженията са платени и запорът е вдигнат.

Вероятно обаче между съдружниците е имало скандали във връзка със съвместната им работа и финансовите неуредици.

Тодор Тодоров, който е нощен пазач на обекта на ул. „Борба“ 18, където стана убийството, заяви пред „Марица“, че не бил свидетел на скандали досега между съдружниците и те са били кротки хора.

Самият начин на извършване на убийството обаче говори, че вероятно то е станало в момент на афект – Йордан е изпразнил целия пълнител по телата на двете си жертви – братовчед му Христо и чичо му Васил.

Васил Ботев е бивш полицай и син на известния състезател по борба Христо Ботев. Кариерата му започва в Звеното за борба с безредиците, но приключва в ареста.

Той е арестуван през 2011 година  при спецакция на полицията срещу наркобандата на Георги Костадинов - Кадрито. Дилърът на хероин е задържан с половин кг дрога в Куртово Конаре. Заедно с Кадрито е задържан и Васил Ботев, който през 2001 напуска СПООР-а. През 2005 е арестуван за притежание на боеприпаси, а в дома му е открит автомат "Калашников".

Христо Ботев също е бил състезател по борба. Баща е на момиченце.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай