Деси Банова: Откраднаха джип на майка с малко бебе

Къде е колата на Плевнелиева, нагло свита в мола

Деси Банова: Откраднаха джип на майка с малко бебе | StandartNews.com

Само дни след като Деси Банова съобщи, че автомобилът й е откраднат пред очите й в столичен мол, дойде новината, че е арестуван един от крадците. Предполага се, че точно той я е откраднал. До днес няма обаче нямаше официално потвърждение от полицията намерена ли е колата и кой и защо я е откраднал.

„Има образувано досъдебно производство. Има задържано лице. Установява се съпричастността на други”, заяви пред „Събуди се” Марио Киричков, СДВР. По думите му задържаният е от така наречения „тежък контингент”. Той е криминално проявен и осъждан.

„Такива автомобили не биха могли да останат дълго на територията на страната, защото са видими и не са масови. В повечето случаи се изнасят зад граница”, заяви Киричков.

„Много се надявах да има щастлива развръзка. Това е огромно безобразие – да се случи посред бял ден, пред очите на толкова много хора, на място с толкова камери. Няма как да мълчиш за подобно безобразие”, заяви Деси Банова. „Дотук органите на реда си вършат добре работата. Надявам се да има справедливост и възмездие за всички хора, които са пострадали по същия начин”, заяви Банова.

„Не ми е известно към този момент автомобилът да е намерен, надявам се да не е извън България. Най-вероятно е в нечий гараж. Силно се надявам да бъде намерена”, заяви Деси Банова.

По думите й много хора са я потърсили, след като нейният случай стана известен.

„Страшно много хора ми писаха, телефонът ми прегря. Най-фрапиращият случай е на една дама, с малко бебенце, спира за 10 минути в същия мол, за да купи пюре за бебето. Връща се и колата я няма. Обръща се към охраната и те започват да й се подиграват, че явно е забравила къде я е паркирала”, разказа Банова.

Тя е категорична, че може да познае човекът, който няколко пъти се е блъснал в нея, преди да изчезне автомобилът.

Към момента трима са заподозрените, един е арестуван, двама се издирват. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай