Депутатският син платил гаранцията си

Георги бе пътник в колата на Кристиан Николов, която уби Милен Цветков

Депутатският син платил гаранцията си | StandartNews.com

Синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов - Георги Иванов, е платил гаранцията си от 10 000 лева. Георги бе пътник в колата на Кристиан Николов, който удари с висока скорост автомобила на журналиста Милен Цветков и го уби в катастрофата,

Гаранцията бе наложена през април 2020 г. До нея се стигна, след като младежът бе обвинен, че не е съдействал навреме на разследването за катастрофата с тв водещия Милен Цветков.

Георги Иванов е пътувал на седалката до Кристиан Николов - шофьора на джипа, който предизвика катастрофата с Милен Цветков. След като бе обвинен в затаяване на истината при жестокия удар с прекалено висока скорост, Георги все пак даде показания като свидетел по делото срещу Кристиан, който е в ареста.

В края на април Георги заявил в разпит пред съдия, че е бил свлечен на седалката и че за миг с периферното си зрение видял червения светофар на кръстовището на ул. "Хенрик Ибсен" и бул. "Черни връх", докато си "ровел" из джиесема, пише изданието.

Георги бил извикал към Кристиан, който управлявал джипа с коктейл от наркотици в кръвта. Георги Иванов твърди обаче, че не е видял колата на Милен, защото последвал удар и предпазната възглавница се отворила.

Разследването се води от дознатели. По делото има двама наблюдаващи прокурори от Софийската градска прокуратура. Те са дали указания какви огледи и разпити да бъдат направени. Назначена е и видеотехническа експертиза на всички записи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай