Челен удар между ТИР и джип затвори път Е-79 до Кресна

Двамата пострадали водачи са транспортирани в МБАЛ-Сандански

Челен удар между ТИР и джип затвори път Е-79 до Кресна | StandartNews.com

Тежка катастрофа затвори международния път Е-79 в Кресненското дефиле, където към 2,15 ч. тази нощ ТИР с македонска регистрация и джип с арменска регистрация се блъснаха челно на километър след Кресненските ханчета в посока към град Кресна.

Двама са пострадалите от катастрофата, те са били транспортирани за МБАЛ-Сандански след като линейката от гр. Кресна не е могла да мине в посока Благоевград.

За МБАЛ-Сандански са транспортирани 26-годишният Мите Бидев от Валандово, той е рана на бедрото. Вторият пострадал е арменец от гр. Ереван на 46 г., пътувал с джипа. Той е с политравма - засегнати коремни органи, контузия на глава и бедро. Засега не е ясно дали са останали на лечение.

След удара, товарният автомобил се е ударил в мантинелата и влекачът увиснал над река Струма.

В 4.45 часа започнаха опити за изтегляне на товарния автомобил, заклещил се в мантинелата, която го е удържала да не падне в р. Струма.

В продължение на часове движението по международен път Е-79 бе ограничено, като леките автомобили се отбиваха на пътен възел Симитли по посока Банско и Гоце Делчев, докато товарните изчакваха на място.

В 8 часа от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщиха, че е възстановено движението по път I-1 Симитли - Кресна в района на Кресненското дефиле при км 391.

За щастие гледката на потрошените возила се оказа по-страшна от пораженията на пътуващите в ТИР-а и джипа:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай