Близнаци са в болница заради твърда дрога

Кръвните проби на двамата братя ще бъдат анализирани утре

Близнаци са в болница заради твърда дрога | StandartNews.com

19-годишните близнаци Стефан и Кирил Събеви, които днес бяха преведени в отделението за интензивно лечение и реанимация на УМБАЛ-Бургас, са в тежко състояние вероятно заради предозиране с твърд наркотик или заради коктейл от наркотици, съобщи Флагман.бг. Кирил е с черепно-мозъчна травма, раната на главата му е обработена и зашита.

Това е близнакът, който е побягнал в момента, в който е видял полицейската кола да спира пред кооперацията им. Според лекарите той дори сега е в по-тежко състояние, отколкото брат му, за когото е било сигнализирано на тел. 112, че умира. 

19-годишните момчета са били в апартамента на баба си заедно с 2 момичета. Те живеели в София с родителите си, но от началото на тази учебна година били студенти по фармация в Бургас. Вчера взели изпит и решили да си направят купон с приятелките. 

Родителите им също са били в Бургас, но те са били настанени на друго място. Около 16 ч. приятелката на Кирил се обадила на майка им и започнала да крещи: "Идвайте веднага, защото Стефан умира!“ Тя звучала като човек, който не е на себе си. 

Майката заварила сина си в безпомощно състояние – с широко отворени очи, без да помръдва. В такъв вид, като умрял, той е бил изкаран в платнище от двама фелдшери. В този момент с включена лампа са пристигнали и полицаи от Първо РУП.

Виждайки ги, Кирил, в напълно неадекватно състояние, хуква навън, бяга в посока Съдебната палата. Не се е налагало да бъде повален от униформени полицаи, които са хукнали след него. Той просто рухнал на тротоара на 300 метра от дома си. 

Ударът в главата, въпреки че е причинил доста кръвозагуба, според медиците не представлява опасност за живота му. Проблемът е огромното количество неидентифицирани засега химични вещества, които е погълнал. Взетите кръвни проби от двамата братя ще бъдат анализирани утре. Затова не може да се каже със сигурност какво са приели.

В болницата и към момента се намират майката и бащата на двамата близнаци. Те са казали пред спешните медици, че синовете им имат проблем с наркотиците от доста време, но настоявали, че вземат само марихуана. 

"Марихуаната не може да те докара до състоянието, в което са и двамата в момента, те са в реанимация и ще направим всичко, което зависи от нас“, казаха от ОАРИЛ – УМБАЛ-Бургас. 

Двете приятелки не са давали проба за употреба на наркотик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай