Бистришки тигър: С шефа на ДАНС бяхме случайно при глигана

Ние бяхме с друга кола, но ни спряха, казва Сергей Ташков

Бистришки тигър: С шефа на ДАНС бяхме случайно при глигана | StandartNews.com

Колата, в която се е возил бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев, се оказала случайно на мястото на проверката, при която беше намерено убито диво прасе в автомобил. Това обяви пред bTV президентът на футболен клуб "Витоша“ (Бистрица) Сергей Ташков.

Случката вкара за кратко в ареста петима души за бракониерство. Ташков, детето му, Георгиев и действащ служител на ДАНС са пътували в една кола. Футболният бос уточни, че стопанисва ловното стопанство там и е категоричен, че не са ловували.

"Те спряха всичките: "Стой, не мърдайте!" Нямаше никакви прасета, нито е стреляно от нашата кола. В задната кола, другата, която беше спряна зад нас - понеже ги отделиха хората от нас, там чухме вече, че се разправят за прасета и така нататък“, каза той.

Твърди, че автомобилите не са били заедно и че са се засекли случайно на това място и по това време две-три коли.

На въпрос кой тогава казва, че прасето е било куцо, той отговори: "Това не мога да кажа, ние така и не сме го видели".

По-рано бившият шеф на ДАНС отрече да е убивал животно.

"Нито знам, че е имало убито прасе, нито имам нещо общо с това. Нямам нищо общо с другата кола, в която е открито убитото животно, нито познавам добре хората от нея. Возил съм се в отделен автомобил", каза Геогиев.

Директорът на ДГС-Симитли Благой Кишев потвърди, че са видели прасето, двегодишно, около 60-70 кг, в багажника на един от автомобилите.

От вчера без работа остава горският служител, задържан в компанията на бившия шеф на ДАНС. Владимир Петров каза, че е подал молба за напускане.

Петимата участници в нощния лов без разрешително все още нямат повдигнати обвинения. Установява се кой е застрелял дивото прасе. Дали ще има обвинения, ще стане ясно след разпоредените експертизи.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай