Банкерката, щипнала 400 бона, остава в ареста

Разследват сръбска следа около източването на сметките в Нова Загора

Банкерката, щипнала 400 бона, остава в ареста | StandartNews.com
  • Разследват сръбска следа около източването на сметките в Нова Загора

29-годишната банкерка от Нова Загора Биляна Манчева, която щипна 445 200 лева, от сметки на клиенти, остава постоянно в ареста, реши сливенският окръжен съд.
Манчева, която не е семейна, бе директор банков клон в града 3 години.

ВИЖ ОЩЕ: Банкова шефка щипнала 400 000 от сметки

Прокуратурата поиска най-тежката мярка  въпреки чистото съдебно минало на Манчева, защото тя често пътувала до Сърбия и може да се укрие. Ако бъде осъдена, тя може да получи между 10 и 30 години затвор.

Сръбска следа около шефката на банковия клон в Нова Загора, разследват полиция и прокуратура. От профила й в „Инстаграм” става ясно, че тя е предлагала услуги като личен банкер, както и различни видове заеми в Сърбия. От прокуратурата и полицията потвърдиха, че работят по тази следа. На този етап разследващите органи отказват всякакви подробности, съобщи бТВ.

И днес в клона в Нова Загора продължава вътрешната проверка на банката. Всички ощетени клиенти вероятно ще трябва да изчакат приключването й, за да си получат парите.

От финансовата институция днес за пореден път увериха, че всички пострадали клиенти ще получат парите си - след приключването на вътрешната проверка на банката. Не е ясно обаче колко дълго ще продължи тя.

Днес пред bTV проговори и човекът, от който започва разплитането на измамата. Той е студент и иска да запази самоличността си в тайна.

Разбира, че от банковата му сметка липсват пари, когато отива до банка в голям град, за да си плати таксата за семестъра. В сметката му имало над 23 000 лева. Оказва се обаче, че сумата липсва: „Разгледахме с мениджър продажби извлечението от сметката и установихме, че дебитна карта, каквато нямам, парите ми взети с 49 тегления".

След като разбира, че сметката му е източена, младежът се свързва с вече бившата директорка на банковия клон. Мистериозно, в сметката му отново се оказват по-голямата част от парите. Сумата обаче е преведена от авоарите на друг клиент на банката, става ясно от извлечението по сметката. Младежът успял да се свърже с наредителя, който с изумление научил, че е „правил” транзакции.

Според потърпевшия от измамата студент шефката на банковия клон не е действала сама в неправомерното отклоняване на повече от 400 000 лева. Регионалният мениджър Георги Султанов обаче е категоричен – няма данни за съучастници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай