Банева моли да я пуснат, за да си гледа децата

Николай и Евгения са в съда, определят мерките им за неотклонение

Банева моли да я пуснат, за да си гледа децата | StandartNews.com

ФОТО: БГНЕС

"Аз съм майка на три непълнолетни малки деца. Моето желание е да бъда пусната под гаранция, за да изпълнявам моя основен дълг - да си гледам децата". Това се примоли в съда - и пред журналистите, и пред магистратите, Евгения Банева. Тя и съпругът й Николай са вече в съдебната зала, където се гледат мерките им за неотклонение. Прокуратурата настоява за постоянен арест. А адвокатите на емблематичната фамилия от прехода се борят за парична гаранция или домашен арест.

Николай и Евгения са с 5 обвинения, най-сериозните от които са организиране на престъпна група, присвояване на над 90 милиона лева и изпиране на над 1 милиард лева. По делото като член на организираната престъпна група е обвинена и майката на Банев - 70-годишната Мария.

"Напълно ще съдействаме на прокуратурата. За нас е много важно това дело да излезе ние да бъдем невиновни, защото нямаме намерение с моя съпруг да живеем като бегълци от нашата собствена държава до края на нашия живот”, добави съпругата на бизнесмена, цитирана от Канал 3. Банева нарече абсурд обвинението за пране на над 1 милиард лева и обяви, че в 99% от фирмите е била "никоя", защото не е изпълнявала никакви задължения.

Шармантната дама разказа, че 2 дни преди да тръгнат за България, тя и съпругът й разбрали, че се готви нещо около тях и затова се свързали се с наблюдаващия прокурор Мария Дойчинова. Даже имали уговорка да се видят на 29 октомври в 11 часа в специализираната прокуратура.

Николай Банев не каза нищо.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай