Арестуваният шеф от баретите:Откупът да се занесе в чейндж бюро

Съдът остави в ареста Красимир Пешовски

Арестуваният шеф от баретите:Откупът да се занесе в чейндж бюро | StandartNews.com

Откупът от 11 000 лева за крадения мерцедес да се донесе в плик, който да се отнесе в чейндж бюро. Така разпоредил арестуваният началник на сектор в Специализарния отряд за борба с тероризма Красимир Пешовски, който преди 3 дни беше задържан за участие в престъпната схема за изнудване на собственичка на лимузината. .

Подробностите станахя ясни на днешното заседание на съда, който остави в ареста корумпирания командос.

Пешовски заяви, че е набеден и настояваше заседанието да е закрито. Искането му обаче беше отхвърлено.

Защитата на обвиняемия заяви, че няма доказателства, че е взимал пари, а това били само твърдения на свидетели. Съдът отхвърли тези доводи и обяви, че имало данни за условията, при които се провеждали срещите между командоса и един от свидетелите - те да бъдат в отсъствието на собственика на луксозния автомобил, който е откраднат, а парите да бъдат занесени в плик, без да ги докосва, след което да бъдат отнесени в неизвестно чейндж бюро.

Всички тези разговори командосът провеждал от чужда сим карта. За акцията стана ясно на заседанието на МВР, на което присъстваха премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров.

В четвъртък вечерта в полицията получават сигнал за поискан откуп за връщане на скъпата кола на собственичката й. Влизат в контакт с лицето, което е подало жалбата. Парите са описани, знае се и мястото на размяната. Задържано е лицето, което отива да прибере парите. Оказва се командосът от СОБТ Красимир Пешовски. Неофициално името му се свързва с провалената акция в Лясковец, при която беше застрелян командосът Емил Шарков. Твърди се, че по това време Пешовски е бил заместник-шеф на баретите. В случая с откраднатата кола се предполага, че Пешовски е играел ролята на посредник за откупа.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай