Арестуваха украинеца, убил семейство на Хаинбоаз

Той предизвика катастрофата с четири жертви на Хаинбоаз снощи

Арестуваха украинеца, убил семейство на Хаинбоаз | StandartNews.com

Малкото подбалканско градче Шивачево е потресено от смъртта на четирима свои жители, предизвикана от тежката катастрофа в прохода "Хаинбоаз" снощи. При нея на място загинаха баба, дядо и двете им внучета, които пътували в лек автомобил "Ауди" от Лясковец на юг към Шивачево.

Украинският шофьор, предизвикал катастрофата е задържан, съобщи NOVA. След извършен оглед на местопроизшествието става ясно, че чуждият гражданин е навлязъл в насрещното движение. Последвал е челен удар с идващия автомобил, в който пътуват възрастното семейство и техните внуци. 

катастрофа Проход на републиката

БГНЕС

В градчето казват, че починалите били много добри и трудолюбиви хора. Зад волана бил дядото, който бил на 58 години. Той е бивш миньор, сега пенсионер. Съпругата му била на 55 години - бивша магазинерка и също пенсионерка.Те са родители на бащата на двете деца, които пътували на задната седалка в колата, пише 24 часа.

Бащата и майката на децата живеели разделено от известно време. При майката в Лясковец останало 5-годишното момиченце, а 15-годишният й брат живеел при баща си в Шивачево, който е шофьор на тир. Той пътувал често в чужбина и оставял момчето на грижите на баба и дядо.

Въпреки раздялата на родителите, отношенията между двамата били добри и децата често се събирали заедно за почивните дни. Така било и във фаталния петък - дядото и бабата отишли в Лясковец, за да вземат внучката си за уикенда.

катастрофа Проход на републиката

БГНЕС

За нещастие те стигнали само на 2 км преди Гурково в прохода "Хаинбоаз". Там насреща им налетяло "BMW", управлявано от 29-годишен украински гражданин, който пребивавал временно в България като работник в местен завод в Гурково.

В Шивачево говорят, че украинецът карал в Прохода със 180 км/час и влачил около 200 метра колата-ковчег на семейството от подбалканското градче, преди тя да избухне в пламъци.

Експерти смятат, че дори и скоростта на "BMW"-то да не е била чак толкова висока, във всички случаи тя е била превишена, тъй като ограничението в района на катастрофата е до 60 км/час.

катастрофа Проход на републиката

БГНЕС

В момента на инцидента - 18:35 часа в петък, асфалтът на пътя е бил леко влажен, тъй като току-що е започнало да вали. Жертвите на инцидента ще бъдат погребани утре.

Бащата настоявал и четиримата да бъдат заедно, така, както са срещнали смъртта си. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай