Арестуваха шеф в антитерористичния отряд

Служителят на МВР е задържан, докато получавал пари

Арестуваха шеф в антитерористичния отряд | StandartNews.com

Служител на Специализирания отряда за борба с тероризма е задържан, след като е поискал откуп за открадната кола. Това обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов след националното съвещание на ведомството. Той е на високо ръководно ниво.

"Той е на ръководно ниво. Рангът му е по-висок от началник на група. Автомобилът и "Мерцедес", няма да кажа каква сума е поискана, тъй като има образувано досъдебно производство", обяви Иванов.

Главният секретар обаче уточни, че цялата операция за искането и предаването на откупа е била под наблюдението на полицията.

"Вчера в СДВР е получен сигнал за искан откуп на автомобил. Направена е съответната подготовка за срещата. Направен е констативен протокол, описани са паричните средства.Знаело се е мястото, където ще бъде проведена срещата. Водено е скрито наблюдение и тъжителката е отишла там. Лицето, което се е явило, е задържано. Уведомени е министърът, повикахме и командира на Специализирания отряд за борба с тероризма. Започнахме проверка", обяви Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай