Арестуваха и бащата на битото дете в Перник

Детето ще бъде временно настанено в приемно семейство

Арестуваха и бащата на битото дете в Перник | StandartNews.com

След видеоклипа с шокиращи кадри на насилие над момиченце, публикуван в социалните мрежи от собствената му майка, която е снимала докато е малтретитала детето, полицията в Перник задържа и бащата. Причината е, че той също е знаел за насилието, но не е реагирал.

Майката, която говори пред камера на малкото си момиченце, че татко му не го обича и го  удря без причина, е живеела преди това в София. От година и половина живее в Перник. Оказа се, че тя е била част от социалната услуга "Звено, майка и бебе", която подсигурява временен подслон на бременни жени, които имат риск да изоставят децата си.

Според социалният министър Деница Сачева случаят е могъл да стане ще по-тежък, ако не са се намесили незабавно институциите, които са прибрали детето. Тя каза, че условията, в които момиченцето е отглеждано са били добри, но детенцето е било недохранено.

Детето ще бъде временно настанено в приемно семейство. Социалните работници започват проучване на роднините и близките на детето, като при желание от тяхна страна и ако се прецени, че те могат да се грижат за него, то ще бъде настанено при тях.

В момента детето се чувства добре по информация на началника на отдел "Закрила на детето" в Перник Румяна Герова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай