21 арестувани в Пловдив за трафик на наркотици

Общо са конфискувани значителни количества амфетамин и марихуана, ново психотропно вещество, хероин, таблетки екстази и клоназепам...

21 арестувани в Пловдив за трафик на наркотици | StandartNews.com

21 души са задържани при специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотици в областта. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Операцията за противодействие на престъпленията, свързани с разпространение и употреба на наркотични вещества, е проведена на територията на областната дирекция на МВР. В хода ѝ са задържани 21 извършители, общо са конфискувани значителни количества амфетамин и марихуана, ново психотропно вещество, хероин, таблетки екстази и клоназепам.

Над 200 грама амфетамин, електронна везна, мобилен телефон и парична сума са иззети при съвместни процесуални и следствени действия от служители на отдел „Криминална полиция“ и сектор „Специализирани полицейски сили“ от микробуса и жилището на 46-годишен от Браниполе.

В пловдивския квартал „Столипиново“, в апартамента на 40-годишен криминално проявен и осъждан мъж и 63-годишния му баща, колегите им от Шесто РУ намерили около 26 грама суха зелена листна маса със съдържание на ново психотропно вещество, 40 таблетки Клоназепам и електронна везна със следи от марихуана.

Множество разфасовки марихуана с тегло над 36 грама, 28 таблетки екстази, пакетче метамфетамин и две електронни везни открили карловски полицаи в дома на 33-годишен жител на село Московец.

С прокурорски постановления спрямо четиримата извършители са взети 72-часови мерки за неотклонение.

В рамките на спецакцията, при обиск и претърсване в апартамента на 27-годишен жител на областния град, служители на Първо РУ открили 22 таблетки екстази и близо 7 грама марихуана. Цигари със съдържание на суха зелена листна маса и дози амфетамин иззели от четирима младежи на възраст между 19 и 24 години. С различни количества марихуана, амфетамин, клоназепам и хероин на територията на Четвърто и Шесто РУ в областния град били засечени осем души на възраст между 21 и 38 години, а в Карлово и Хисаря – момчета на 19 и 24 години. Междувременно 27-годишен мъж и 18-годишно момиче, занимавали се с разпространение на наркотици, били задържани с над 3 грама марихуана и 2,5 грама амфетамин от криминалисти в жк. „Тракия“ в областния град. По случаите са образувани полицейски производства под наблюдението на окръжната и Районната прокуратура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай