„Стандарт” подкрепя детския тенис

 „Стандарт” подкрепя детския тенис | StandartNews.com

София

Едни от най-известните публични личности в България ще премерят сили на тенис корта в V турнир „Лидерите” за купите на в. „Стандарт”. Шоуто ще се проведе на 17 и 18 май на Спортен комплекс ДЕМА в столичния квартал "Младост" 1А. Началото ще бъде дадено от 10.00 ч. в събота.  Участниците в турнира са известни лица от бизнеса, политиката, футбола и медиите и ще бъдат разпределени в 8 групи.
В неделя от 11 ч. ще се проведе демонстративен мач на смесени двойки. От едната страна ще застане председателят на ДАМС Весела Лечева, а от другата шефката на сателитния канал ТВ.България Екатерина Генова. Партньорите на двете известни дами ще бъдат определени допълнително.
"Турнирът вече се превърна в традиция. Надявам се да се получи силно състезание и тази година", заяви генералният секретар на Българската федерация по тенис Георги Дончев, който спечели „Лидерите” през 2005 г. В настоящото издание той ще е в тандем с издателя Мартин Захариев. Организатори на турнира са СК ДЕМА, Българската федерация по тенис, агенция "ИмиджАрт Дизайн" и в. „Стандарт”.
Основната идея на състезанието е да насърчи здравословния начин на живот сред младите хора у нас. По идея на БФтенис, СК ДЕМА и в. „Стандарт” тази година турнирът ще е и с благотвортелна насоченост. Целта е да бъдат събрани средства, с които да се подпомогне развитието на детско-юношеския тенис в България. Всеки един от участниците ще може да направи дарение, като сумата ще бъде предоставена на БФтенис за организиране на турнир за деца на кортовете на СК ДЕМА.
Генерален спонсор на „Лидерите’08” е М-Тел, а останалите партньори, подпомагащи събитието са: БФТенис, БНП ПАРИБА България, QBE, Канон-България, „Карлсберг”, фирмата за спортна екипировка „Фьолкъл”, Трансимпекс”, „Рувекс” и „Биогейм”.
Шампионите ще получат специално изработени декоративни чинии. Предвидени са и още много други награди, осигурени от спонсорите, организаторите и от домакина на турнира - СК "ДЕМА".
Резултатите ще бъдат отразявани веднага след мачовете в Агенция Стандарт нюз.

Пламен Вълков

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай